Dorohoi News Logo

[VIDEO/FOTO] Public numeros și aplauze la a doua seară a Mărțișorului Dorohoian

Martisor Dorohoian - Seara II_01

În a doua seară a festivalului „Mărțisor dorohoian” și ultima seară de concurs, piesele cîntate au alternat cu aplauzele spectatorilor încîntați de spectacolul de pe scenă. Cei peste 20 de concurenți au fost urmați de mini recitalul Mariei Crăciun, de piesa umoristică a celor de la „Lunaticii”, de dansul celor de la „Electric Purple” și de recitalul susținut de Gabriel Dorobanțu.

Conform reprezentanților juriului și cea de a doua seară de concurs a fost o reuniune a vocilor de calitate, care indiferent de vîrstă pot ajunge și la alte festivaluri de mare avengură. „Inițial, mi s-a părut că prima seară a avut vîrfuri mai mari, însă am auzit copii foarte buni și acum. Nu pot să dau acum nume, dar avem ceva foarte bun atît la categoria mică, cît și la cei mai mari”, a declarat Ionel Tudor, președintele juriului. Directorul Palatului Copiilor Botoșani, Marcel Dupu consideră că seara a fost una reușită datorită concurenților deosebiți. „Spectatorii au reacționat ca atare atunci cînd a fost cazul, prin aplauze. Cu siguranță este o ediție mult mai bună față de cea de anul trecut avînd în vedere și numărul net superior al concurenților prezenți.”

Oficialitățile județene, încîntate de spectacol

În sală au fost prezente și oficialități ale județului Botoșani, printre care și Mihai Țîbuleac, președintele Consiliului Județean(CJ), deputatul Andrei Dolineaschi și Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. Aceștia au apreciat prestațiile concurenților și consideră că festivalul este o șansă pentru tinerii dornici de afirmare. „Cred că s-au prezentat foarte bine, cu interpretare deosebită și cu texte de asemenea impresionante. Îmi place că sînt interpreți din toate categoriile de vîrstă și din multe zone ale țării ceea ce demonstrează că într-adevăr acest festival are întindere națională și se ridică la un standard”, a declarat Mihai Țîbuleac, președintele CJ. Deputatul Andrei Dolineaschi s-a arătat mulțumit de interesul  arătat de participanți și a declarat că speră să audă de ei și la festivaluri de talie internațională.

„Pe mine mă bucură că sînt mulți în special la categoria juniori, foarte mulți dintre ei sînt talentați și cred că un astfel de festival este ținut cu mari sacrificii și datorită unei implicări puternice a oamenilor din Dorohoi. Apreciez și faptul că au venit și concurenți din Republica Moldova pentru a-și demonstra valoarea și pentru a face o punte cultural-artistică între cele două țări înfrățite prin limbă, istorie și prin cultură.”

„Copiii au fost minunați, însă din păcate pe scenă se vede foarte puțin din munca lor  de zi de zi. De fiecare dată toate concursurile și festivalurile din Dorohoi au fost apreciate prin acuratețea rezultatelor și a opiniilor celor din juriu. De asemenea, mă bucur că în aceste zile deosebite oamenii care au plăcerea sa urmărească tinerele talentele sînt prezenți în sală”, a adăugat ing. Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Seara a fost încheiată de Gabriel Dorobanțu care a catalogat prezența sa la Dorohoi ca fiind „un prilej de bucurie” și a ales să cînte melodii în special pentru îndrăgostiți. Ultima seară a festivalului va avea loc astăzi, 4 martie începînd cu ora 17.00. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Vezi Galerie FOTO Completă! Click AICI!









Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web